18/06/2015

Arpilleres entre bressols

LA MATERNITAT
Presentació de les arpilleres de l’Espai familiar Elna

Les mares de l’Espai familiar Elna, juntament amb la Neus Gutiérrez i la Montse Massana, vam iniciar aquest projecte de la mà de la Manoli Garcia, facilitadora arpillerista de l’Ateneu. La seva experiència tan positiva en l’art d’explicar i evocar històries a través de la costura ens va deixar bocabadades.

Vam descobrir les arpilleres com a eina política i de denúncia de terribles injustícies a Xile,durant la dictadura de Pinotxet, i com les dones van començar a sobrefilar les seves obres tèxtils amb fils de colors representant les seves doloroses vivències. L’arpillera es va convertir en un mitjà de vida i en una forma de reivindicar els seus drets. També vam descobrir arpilleres d’altres llocs que ens van meravellar sobretot “Maternitat d’Elna” i un llibre molt bonic il·lustrat amb arpilleres: “Parteiras del Brazil”.

La Sadaf ja havia participat en el primer projecte d’arpilleres de l’Ateneu: “Dones cosint històries”, vam llegir el seu relat i entre somriures, bromes i rialles, seguint els consells de la Manoli, cadascuna vam recordar i expressar les nostres maternitats, les nostres vivències. Algunes vam fer un petit dibuix per guiar-nos en l’elaboració, després triar teles i sobrefilar la base de cotó roig on més endavant, poc a poc hem anat explicant la nostra història de maternitat.

Elna000

CRISTINA TERRINO: “Escoltar a cada una d’elles, les seves experiències, em va emocionar molt”.

INGRID SINGLA: “Tornaria a fer un altre arpillera amb les mateixes companyes”.

MOULATI GHAZZAF: “Me han ayudado mis compañeras a preparar el escrito. Me gusta mucho el grupo Elna”.

SADAF: “Hemos tenido un buen ambiente porque estabamos muy contentas y haciendo bromas. Me gusta mucho Neus y Montse”.

ROCÍO CORTÉS: “Me he reído mucho trabajando con las arpilleras”.

FATIMA KARTI: “Me ha gustado mucho hacer la arpillera con mis compañeras porque hemos compartido muchos días juntas”.

18 de juny de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Més notícies: