Caminem junts

Taller Dia Internacional de les persones refugiades 2021

arpilleres expo14b

Descripció i context

El 20 de juny, en commemoració del Dia de les persones refugiades, el grup d’arpilleres participa en l’acció internacional promoguda per la Roberta Bacic.

Després de dues sessions per parlar del tema i dues sessions de costura juntes, el resultat és l’arpillera CAMINEM JUNTS.

Parlant de refugiats, ens han vingut al cap les històries que vam treballar fa uns anys, quan l’exposició fotogràfica “Després de les onades” ens va empènyer a crear “Refugiats, arpilleres en acció”. Han tornat els personatges que viatjaven carregats amb bosses, maletes, criatures… Han tornat el cansament, les pors i la lluita per arribar a bon port.

En el procés de confeccionar aquesta arpillera, hem recordat als qui no arriben i perden la vida en el camí. I hem incorporat noves històries, sempre tan actuals, d’assalt a la tanca de Ceuta, de pasteres arribant a les Canàries, de voluntaris a peu de platja, de les repatriacions forçades…

Hem volgut cosir un nino representant-nos a nosaltres mateixes, com a part fonamental d’aquest Caminar junts, i també un nino representant aquell refugiat o refugiada que ens interpel·la i ens anima a implicar-nos.

El procés

1 arpillera

fasr2021 001

Document explicatiu

Més informació

Celebració del Dia Internacional de les persones refugiades