Després de les onades

Taller d’intervenció 2016

arpilleres taller3b

Descripció i context

Al 2016, l’Ateneu acull l’exposició Després de les onades, la qual ens convida a mirar i reflexionar sobre el moment que actualment viuen milers de persones en cerca de refugi. Aquest espai ha estat possible gràcies a la generositat de les nenes i nens que encara cerquen refugi arreu d’Europa i que ens han cedit els seus dibuixos per ajudar-nos a mirar, viure i crear idees i accions:

Com seria el teu món si un dia arribés una onada gegant que ho inundés tot? Què passaria amb casa teva? Com resistirien a les onades els llaços familiars, els amics, les pissarres? Com seria el teu carrer si un dia arribés una onada i no resistissin els forns, la casa de la veïna que et demana la sal, l’escola?

I si arribessin alhora una onada de violència, una onada de por, una onada d’odi, una onada de bales, una onada expansiva?

Imaginem que aconseguíssim fugir a través de les onades del mar i per fi, arribéssim a la sorra, potser amb la sort de portar els teus. Com seria la nostra vida després de les onades?

A partir de tot plegat, i davant de la tràgica situació dels refugiats sirians a les portes d’Europa, el grup d’arpilleres de l’Ateneu van plantejar dos tallers en col·laboració amb la Roberta Bacic. Quaranta participants han interactuat amb els elements de l’exposició, bé fent homenatge als personatges, empatitzant, o desitjant millors moments en el futur.

Intervencions 13/gener/2017

Més informació

Nens esquinçats per la guerra a Belfast (Irlanda del Nord)

Nens esquinçats per la guerra a Limerick (Irlanda)

War-Torn Children a Conflict Textiles