09/03/2017

Bilbao 24 hores: La Diputada Foral de Cultura, Miren Josune Aritzondo, ha presentat l’exposició temporal “Cosiendo paz: Conflicto, Arpilleras, Memoria” en la Encartada

Bilbao 24 horas · Divendres, 27 de març de 2015


P1140681

La Diputada Foral de Cultura, Miren Josune Ariztondo, ha presentat l’exposició temporal “Cosiendo paz: Conflicto, Arpilleras, Memoria”, composta per 32 obres que, a través de l’art tèxtil mostra les diferents situacions viscudes en llocs en els que han patit conflictes violents, com ara Xile, Argentina, Irlanda del Nord, etc.

“Cosiendo paz: Conflicto, Arpilleras, Memoria”, cerca continuaraprofundint en la temática de l'”Arte y la paz a través del Arte textil”, està comissariada per l’experta en el tema, Roberta Bacic, que ha intervingut en la presentació.

La exposició s’ha inaugurat en la fàbrica-museu La Encartada, on romandrà fins el 27 de setembre. Després es mostrarà al Museo de la Paz, a Gernika, del 8 d’octubre fins el 16 d’abril de 2016, i a partir d’abril de 2016, a la Casa de la Paz y los Derechos Humanos de Aiete, a Donostia.

D’altra banda, la mostra complementària “Arpilleres Indignades”, recull 7 treballs realitzats per dones del barri Sant Roc de Badalona en què han reflectit diferents conflictes i problemes que succeeixen en aquest lloc. Es tracta d’obres actuals, creades entre l’any 2009 i el 2014.

Taller tèxtil gratuït els dies 27 i  28 de mars.

Amb motiu d’aquestes exposicions, la Diputacion Foral de Vizcaya ha programat pels propers 27 i 28 de març un taller gratuït de dues hores de durada dirigit a la realització d’una arpillera. Estarà impartit per Roberta Bacic, comissària de l’exposició “”Cosiendo paz: conflicto, arpilleras y memoria”  i per 6 arpilleristes de la Fundació Ateneu Sant Roc creadores de la mostra “Arpilleres indignades”. Divendres 27 comencerà a les 10:00h i el dissabte 28, a les 11:00h.

La arpillera, és una artesania contemporània

La arpillera és una tècnica tèxtil que es va originar en una antiga tradició folklòrica cultural de Isla Negra, a Xile. Utilitza restes de teles per crear i recrear imatges que després es cusen sobre una tela, la qual moltes vegades, es col·loquen sobre arpillera o tela rústica utilitzada per empaquetar patates. Actualment es defineix com artesania contemporània.

>>Veure a http://www.bilbao24horas.com/index.php/bizkaia/13360-la-diputada-foral-de-cultura-miren-josune-ariztondo-ha-presentado-la-exposicion-temporal-cosiendo-paz-conflicto-arpilleras-memoria-en-la-encartada

>>Descarregar pdf amb la notícia i més publicacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Més notícies: