La paella pels meus nets

Des que em vaig casar visc a Sant Roc, però abans vivia a la Verneda. Jo m’he dedicat sempre a les tasques de casa, he tingut cinc fills.

A l’estiu sempre me’n vaig al camp amb tota la meva família i faig una paella i un rostit amb cansalada i salsitxes. Jo m’encarrego de tot. La paella com jo la faig surt molt bona. La faig amb marisc, musclos, sèpia i li poso pollastre o conill, també mongeta verda, uns pèsols, un tomàquet i all. Aquesta és tipus valenciana, perquè la meva mare és valenciana i la faig sempre com la meva mare.

També faig l’escalivada al foc. Els meus nens es tornen bojos. S’hi vénen tots, els meus fills, els gendres, les nores i els 10 néts. De vegades ve la meva família, potser les meves germanes, els meus pares, els meus nebots o la família del meu marit. Ens ajuntem moltes famílies i marxem tots al camp. Si som molta gent posem dues paelles, perquè jo només per casa meva necessito una paella de tres quilos. Ells m’ajuden a portar-ho tot, però jo m’encarrego de comprar-ho, ells només hi posen la gana i prou.