02/12/2022

Cosir l’exclusió

2022 cosir lexclusio 1

Taller d’arpilleres: Cosir l’exclusió

2/12/2022
Lloc: Fundació Ateneu Sant Roc
Organitza: Fundació Ateneu Sant Roc i Conflict Textiles
A càrrec de Roberta Bacic


Comença el taller amb la presentació de les persones participants que s’han aplegat a l’Ateneu Sant Roc, des de Badalona, Sant Adrià, Poble Sec, Congrés-Indians, Tiana, Irlanda del Nord…

Tothom amb bones expectatives, moltes ganes de descobrir i compartir.

La Roberta Bacic inicia el camí cap a la reflexió sobre els drets humans que porten a la reivindicació individual i, per tant, moltes persones poden quedar excloses. La seva proposta va una mica més enllà i parla d’uns objectius més col·lectius, més globals que volen implicar la societat, les administracions, els estats, les organitzacions… parlem dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb una agenda 2030, cada cop més a prop.

Així cada participant, per parelles escull un propòsit: Fam zero, Vida submarina, Igualtat de gènere… una dinàmica on les mans de les dones participants vesteixen els objectius pel desenvolupament sostenible. Ninos nus es vesteixen i a poc a poc van adquirint rostre.

Després, en una segona part, hi ha una recerca cap al compromís i en llenguatge d’arpillera elaboren la seva companya de la tarda, per recordar la seva implicació amb aquests objectius i inspirar en el treball del dia a dia per a fer-se realitat!

2022 cosir lexclusio 3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Més notícies: