05/04/2022

El cor… reprenem la formació

2022 cor 0

Després de dos anys sense formació,  el cor de l’Ateneu reprèn les sessions matinals de dissabte on es combina la formació i els assaigs. El passat 2 d’abril els membres del cor es van reunir a les 10 del matí al saló de l’Ateneu per compartir esmorzar. En aquesta ocasió preparat per la corda de sopranos, aprofitem l’avinentesa per donar les gràcies a les components que van parar una taula ben variada i llaminera.

A partir de les 10.30 h començava la diada formativa. Per cordes, van treballar alguns aspectes de tècnica vocal guiats per la Maria Millet. Aturem-nos un moment per conèixer a la Maria. Es va presentar com a cantant i pianista i, alhora,  professora de cant i directora-fundadora de l’escola de música Vocal Coash Barcelona. A més ha viscut a Nova York i Brasil per contactar amb tota mena de música. Amb aquest bagatge era fàcil suposar que passaríem  una bona estona.

A més d’una breu explicació teòrica de com es produeix la veu humana, la Maria ens va fer comprovar que tothom té els elements imprescindibles per cantar. Només fa falta entrenar-los. I així vam saber que la veu es divideix en tres registres bàsics: la veu de pit, la veu de cap i la veu de xiulet. D’aquesta manera cada tessitura utilitzarà, sobretot, els dos primers registres segons les seves necessitats.

El matí es van completar amb el repàs d’algunes de les cançons que estem preparant per al proper concert. Esperem que aquestes trobades es continuïn repetint anualment, és una altra manera de compartir plegats noves experiències musicals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Més notícies: