30/05/2017

2017 Festes de maig a Badalona, els de Sant Roc també hi som

Sant Roc forma part d’aquesta Badalona que aquest any es significa per cremar el dimoni de la discriminació de les fronteres i de l’odi. Participa en la festa pròpia i en la de ciutat, és amfitrió i convidat, és generós i agraït, és organitzatiu i participatiu, així és com al llarg d’un mes i mig es brinda a la festa i a la gresca.

Festes que s’inicien el dia de Sant Jordi en que mostra a menuts i grans el que és tradició i cultura.

Desplega la seva força a  la festa de la Fira d’artesania, en que la plaça, espai de trobada i de convivència, s’engalana amb les seves millors parades per fer una mostra d’artesania tradicional i viva que treballa per no extingir-se i de les parades d’Entitats i organitzacions que volen comunicar la seva tasca. Mentre  sona la música  i  mostra la cultura amb majúscules amb castellers, gegants, dansaires que des de la Índia, Menorca o Equador mostren els seus millors balls. Màgia total la de mags i la de cares somrients i contentes de veure i viure que el món és ric i generós.

Sortim del barri i participem en la plantada del dimoni, altres a la cremada que convida a cremar mals somnis, prejudicis… però és també la festa que convida a l’aventura dels focs, de la música, de les guspires que voleien per a tothom.

El Correfoc infantil, amb la Cuca és també espai de participació i de sentir que es forma part d’aquesta ciutat.

La Cursa del dimoni que per primera vegada  convida a córrer per la solidaritat, acompanyats de runners responsables de Laboratoris Menarini.

Moltes altres activitats es van desgranant al llarg del mes al barri: xerrades, exposicions… i finalment festa gran de final de festes de ciutat.

Sant Roc barri obert que participa i alhora ofereix les seves millors gales i espais  a aquells que saben fer ciutat, trepitjar carrers i places i miren confiats als ulls dels seus veïns i veïnes, convençuts que sols junts es possible una Badalona orgullosa del seu present.

IMG-20170521-WA0020

30 de maig de 2017

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Más noticias