10/01/2014

Acte inaugural de l’exposició 75 anys després: un compromís a favor de la pau

Gràcies a l’exposició: 75 aniversari de la commemoració dels bombardejos, realitzada per alumnes de 4t d’ESO (2012-2013) del col·legi Pare Enric d’Ossó, podem reflexionar sobre el significat de les guerres i les conseqüències que tenen per a la població.

A l’acte inaugural en que els alumnes i el seu professor José Miguel Hernández, van expressar els motius pels que havien fet recerca sobre els bombardejos durant la guerra civil, l’historiador badaloní Emili Ferrando va explicar el seu significat: per una banda desmoralitzar i fer el màxim mal material i moral possible a la població civil, per altra banda comprovar les consequències de mortaldat, radi d’acció, radiacions, etc.

Tot plegat, xerrada i exposició, ens permet aprofundir en la necessitat de buscar resoldre els conflictes de forma pacífica, rebutjant la violència i la massacre que suposa, a més de les destrosses de tota mena que suposen per als pobles que les pateixen.

Tot i la senzillesa de l’exposició us convidem a visitar-la i estendre-la en els vostres centres educatius o associacions.

El compromís a favor de la pau i el convenciment de que no volem la barbarie ens empeny a treballar responsablement i plegats per a un món millor.

xerradabombardeigs2

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Más noticias