Manoli García

Manoli García González (Entrín Bajo, Badajoz, 1955), es defineix com una dona, mare i àvia implicada en la millora del seu barri, Sant Roc de Badalona i compromesa en la lluita pels drets humans.

La Manoli va poder participar en el grup des dels seus inicis. La idea li va cridar l’atenció des del primer moment, tot i que pensava que era una activitat més de l’Ateneu. A poc a poc, va anar descobrint el que la seva realització podia significar per ella, posant el cor en cada arpillera que ha fet. La primera que va fer, i la que més la va impactar pel significat que tenia per ella, és La mujer árbol.

El grup de les arpilleres ha significat molt per ella en diversos nivells. Li ha donat també l’oportunitat d’aprendre una manifestació artística molt similar a la pintura, que no havia tingut l’ocasió de practicar en cap moment. També, l’aspecte sostenible de les arpilleres, ja que tots els materials que s’empren són teles reutilitzades.

La Manoli també afirma que gràcies a la potència de les arpilleres ha pogut exterioritzar allò que la inquieta o que vol explicar al món. Quan veu com les persones reben les arpilleres, sent molt orgull de la seva feina.

Veure arpilleres de Manoli

fasr2017 005

I després què?

Considerada bé patrimonial del MihC
Sant Adrià de Besòs. 2022

Documentada a L’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona