Jo i les meves llanes

Això és la meva vida. Tenia uns 6 anys quan veia la meva mare cosir i fer punt. Ella era modista i tenia molt coneixement de la costura i la llana.

Agafava dos palets de llenya cremats i els hi feia punta amb una navalla, i amb això vaig aprendre a fer punt, veient-la a ella i imitant-la.
La meva mare va treballar molts anys en una botiga de llanes i de vegades em trucava perquè l’ajudés. Jo ja estava casada i tenia les meves dues filles grans.

La nina soc jo, que està feta a punt. Al costat hi ha una canastreta on hi ha totes les llanes de colors que utilitzo. Hi ha una bossa de ganxet per posar el berenar quan vas a l’escola. Hi ha uns mitjons per a l’hivern, per posar-se’ls a la nina, i les floretes, que a mi m’encanten, em tornen boja.

Els quadrats dels cantons estan fets a ganxet, he après a fer-los fa poc. Ara estic fent la patent d’un tapapeus per al meu besnet. Faig llana per a tots els meus nets.

Dedico molt de temps a la llana, cada dia faig alguna cosa, m’assec al sofà i em poso a teixir. Li he dedicat moltes hores.