17/10/2022

Formació 2022, sempre és temps d’aprendre

2022 formacio setembre4

Durant el mes de setembre, des de l’equip de Formació de l’Ateneu, es fan diferents propostes formatives per tal de començar el curs amb energies renovades. Aquest any, la diversitat de propostes ha estat la característica principal, com a resposta a les diferents demandes que els projectes havien fet el curs passat.

Ens hem centrat en temes relacionats amb la salut, amb la col·laboració de la Clara i les dues Anna, companyes de Salut comunitària del CAP Sant Roc, i la Saba, la nostra “nutricionista de capçalera” amb col·lectiu d’Indostan; ens han fet reflexionar sobre la realitat a nivell de salut dels veïns i veïnes i hem compartit estratègies per intervenir en aquest àmbit des del nostre dia a dia dels projectes.

Per altra banda, a partir de les dades sobre infància i joves de la nostra ciutat, hem pogut reflexionar amb l’Anna Santiago sobre com estem actualment al nostre territori i quines són les línies d’actuació que hem de seguir tenint en compte les moltes capacitats que tenim com a educadors si les posem al servei de la comunitat.

Pels projectes d’infància i joves de l’Ateneu, la sessió amb la Clara Maristany ens va reactivar amb el tema de la participació en el nostre dia a dia; no només les assemblees són importants, la participació és un “modus vivendi” que s’ha d’incorporar plenament a la nostra manera de fer, sense oblidar que volem fer participar per canviar i fer persones lliures.

I les expectatives que teníem posades en la xerrada sobre matrimonis forçats es van veure superades amb escreix amb l’explicació i el posterior debat que ens van proposar les companyes de l’associació Valentes i acompanyades; porten temps treballant amb aquest col·lectiu i l’aposta ha de ser per la prevenció i el treball en xarxa… molt en la línia de l’Ateneu.

Un setembre amb molts espais per compartir i per fer-nos conscients que sempre és temps d’aprendre!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Más noticias