12/05/2022

La Fira en una frase, recull d’una esperada i viscuda 38a Fira de Sant Roc

2022firasantroc00

Dos anys sense Fira, dos anys sense omplir la Plaça Roja de colors, persones, entitats, artesans, cultura popular i d’arreu, en definitiva, dos anys sense omplir-la de la vida del nostre barri.

I en aquest retorn, vam voler compartir amb tothom, un bonic moment de reflexió: La Fira en una frase. Dos participants del Centre obert Joves, butlletes i bústia en mà, van passejar-se per la plaça recollint aquelles paraules que, per a les persones assistents, expressen que és la Fira de Sant Roc.

Van sorgir moltes idees, i moltes d’elles, compartides: comunitat, diversitat, cultura, felicitat i alegria, barri, acollida, participació, cohesió, convivència i descoberta… però, entre tot aquest recull, una frase, que reflecteix l’objectiu de la Fira, des dels seus inicis, ara ja fa més de 40 anys: Què és Sant Roc? Qui viu a Sant Roc? Vols saber-ho? Vine a la Fira.

I així és, perquè la Fira de Sant Roc pretén:

  • Mostrar el barri, les seves persones, aquelles que el vivim i compartim cada dia, que ens l’estimem, des de la diversitat, la interculturalitat i la gent vinguda d’arreu. 
  • Mostrar el barri des d’allò que ens uneix, que ens convida a construir i transformar, que ens dona esperances i ens empeny al treball comunitari per la cohesió social. 
  • Mostrar el barri per lluitar contra els estereotips de Sant Roc, per desmuntar aquell imaginari  parcial i, malauradament, massa estès, que ens encasella i ens limita.
  • Mostrar el barri per cerca la reacció contrària: apropar-se per descobrir, descobrir per estimar, estimar per sentir que la nostra Badalona és diversa, plural, acollidora, amb voluntat de transformació i canvi, i que fomenta la igualtat d’oportunitat per a totes.

Tot això és la Fira, aquesta és la tasca que perseguim aquelles persones i entitats que hi participem, i aquest és el motor per seguir omplint les places i carrers del nostre barri.

Gràcies per fer-ho possible, gràcies per la 38a Fira de Sant Roc.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Más noticias