19/10/2018

Llums i ombres

Si busquem a la Viquipèdia, descobrim que Pigmalió era un rei escultor enamorat de “la bellesa” que va transformar en escultura la dona que ell imaginava com a ideal. I els déus li van concedir la vida amb la condició que Pigmalió l’estimés i la cuidés per sobre de tot.

El projecte Pigmalió s’emmiralla en aquest mite per donar noves oportunitats a adolescents del nostre territori, traient de dins seu allò que és bellesa, les millors capacitats, per potenciar el seu desenvolupament en l’àmbit artístic, formatiu i com a persones.

El recorregut d’aquest projecte a Badalona va començar el 2015 i continua la seva trajectòria de la mà de la Fundació Pere Closa, la Fundació Ateneu Sant Roc i la col·laboració del Col·legi Badalonès.

L’Escola d’art Pau Gargallo acull el grup de dibuix del projecte, que ha anat evolucionant al llarg d’aquests anys, aprenent diferents tècniques, entre elles la tècnica del carbonet. Amb aquest material tou, suau i ancestral plasmat sobre un senzill suport de paper d’embalar marró, els autors experimenten des de la dimensió del traç i la facilitat de rectificació fins a l’estudi de la forma a partir de llums i ombres.

Fruit d’aquest procés experimental, podem veure un conjunt d’obres de temàtica i estil diferents que van des de l’autoretrat o el bodegó a la interpretació més surrealista de les sensacions.

Han format part del grup de dibuix: Laura, Amandeep, Mia, Faiza, Rahel, Jannat, Tayab, Sanwal, Fatima, acompanyats pel Toni Benages i el Curro Muñoz.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Más noticias