08/02/2022

Pintura, emocions, salut… les exposicions a l’Ateneu

2022

Les exposicions que hem tingut aquest mes a l’Ateneu han donat molt de joc.

Tenim molt a dir

Al saló, Tenim molt a dir, una recull d’obres fetes per alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’IES Manuel Vázquez Montalbán, que ens van mostrar com van viure el confinament i la pandèmia pel que fa als sentiments i les emocions.

El dimarts 18 de gener, l’Alejandro i la Paqui (alumne i professora respectivament), van explicar als adolescents i joves de l’Ateneu el perquè de l’exposició, com la van treballar i el que ha significat per ells aquest treball. Fotografies, dibuixos, collages i escultures per deixar-se emocionar i posar-se a la pell dels joves en moments difícils de pandèmia.

2022 2expos12

Menja bé, tu hi guanyes

A l’església, hem reflexionat amb Menja bé, tu hi guanyes!, exposició de la Diputació de Barcelona que ens explica, a través de plafons informatius, vídeos i jocs interactius, què podem fer per millorar la nostra alimentació, tenir hàbits higiènics correctes i gaudir d’una vida més sana. Els infants de 3r i 4t de les escoles del territori ho han après molt bé de la mà de la Sílvia i la María, infermeres del CAP de Sant Roc.

De l’atzar a l’eteri

I a la sala Blava, la col·lecció d’aquarel·les De l’atzar a l’eteri del Juan Latorre. La senzillesa dels paisatges, els colors, tot plegat de segur no ens ha deixat indiferents. Com al grup de Bàsic de Formació de dones Laila que han utilitzat la creació artística com a eina per consolidar la llengua. Tot comença imaginant un paisatge, fer-ne l’esbós i experimentar amb les primeres pinzellades. Atrevir-se, finalment, sobre el paper de dibuix, inspirar-se en paisatges del país d’origen, en un lloc imaginat o idíl·lic… així s’inicia un procés creatiu i la descoberta personal que desvetlla pas a pas capacitats desconegudes i il·lusió pels resultats obtinguts.

I és que l’art és una bona eina per fer créixer la confiança en les pròpies habilitats, una vivència emocionant a través del color i del diàleg.

Ja veieu que és ben cert, les exposicions a l’Ateneu han donat molt de joc.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Más noticias