26/04/2019

Sant Jordi De Fabula!

2019SantJordi

“Sant Jordi De Fabula! Llibres, dracs i roses per la Convivència”, un dia molt bonic per compartir a les places i promoure la convivència.

No fa gaire que participo en aquesta activitat i a poc a poc, sempre descobreixo “tempos” ben diferents.

Al matí, nois i noies de secundària passen amunt i avall, van i tornen del Teatre municipal Blas Infante on es lliuren els premis dels Jocs Florals i els guanyadors tornen amb un val que canvien per llibres. N’hi ha de més petits que participen en l’espectacle al carrer –ah!, però aquest any a cobert perquè la pluja s’ha fet notar sense pietat–, altres que van als contacontes de la Biblioteca, i un munt que passen per les parades de llibres que organitza l’Ateneu amb més de 70 voluntaris.

Durant aquests anys, des del meu metre lineal de taula, veig com mestres, educadors, mares, pares i gent del veïnat, tenen l’oportunitat de triar entre un llibre de cuina, una novel·la o una bona col·lecció de llibres de l’Emili Ferrando. Però quan passen les escoles, la meva feina és molt relaxada, endreço una miqueta i aprofito el moment per mirar 4 metres de taula més enllà. Tothom en acció, els llibres s’obren, es giren, fan voltes… i espero amb paciència per gaudir dels instants més bonics del matí, veure les cares dels infants quan descobreixen una portada espectacular, un personatge ferotge o un llibre de TERROR.

A la tarda, tot és ben diferent. Les escoles acaben la seva jornada i són les entitats que agafen el relleu. La Biblioteca surt al carrer. L’Ateneu manté una “mini parada” de llibres. Dones i barri en xarxa fa un taller de flors per a la seva campanya de guarniment de la plaça Roja. I els nens no paren de fer tallers i jocs.

Al vespre tot queda recollit i a la plaça Sant Elies pràcticament no queda rastre de la gran festa, de la quantitat d’infants que han passat, dels adults que els han acompanyat, dels joves que entrevistava la televisió, de la música… només la petjada dels artistes que, amb el seu grafiti, ens recordaran que Sant Jordi 2019, malgrat la pluja del matí, va ser un dia ben especial!

26 d’abril de 2019

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Más noticias