12/02/2014

Una història per no oblidar: el refugi antiaeri

Sembla mentida, tants anys passant pel davant i gairebé ningú havia entrat mai! La visita al refugi antiaeri de Sant Adrià de Besòs ha estat una injecció d’història, de la història que moltes vegades no s’explica als llibres. Vam començar amb una explicació del Jordi Vilalta sobre la situació de la zona abans de la guerra civil, per entrar de ple a la guerra i la posguerra. Alguns detalls que explicava provocaven en els assistents moviments afirmatius de cap… i és que encara queda gent que van viure la guerra…

Un documental amb les vivències de veïns i veïnes de Sant Adrià que van viure els bombardeigs va completar la primera part de la visita. Després el refugi, amb les explicacions del Jordi, ens va apropar a les sirenes, el soroll de les bombes i la solidaritat que es vivia sota terra, on ningú no et preguntava de quin bàndol eres, només es podia acollir i compartir.

Les 26 persones que hem gaudit d’aquesta tarda de records, tornem a casa amb la convicció, més forta encara, de que la nostra feina és lluitar perquè tot això no es torni a repetir.

Refugi2

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Más noticias