07/05/2019

Fira de Sant Roc 2019, tots els colors de Badalona

2019fira 28

Fa una estona que hem acabat la 37a Fira de Sant Roc. Asseguts després de dinar, xerrant, rient, explicant històries, anècdotes viscudes, fèiem un repàs d’aquest temps compartit. Perquè la fira és això: trobar-nos, reconèixer-nos, viure la diversitat… Tots som Sant Roc, tots som Badalona. Entitats diferents, projectes diferents ens trobem en aquest barri. Gent de dins i de fora, sortim al carrer per constatar que som molts, que no estem sols i que anem avançant acompanyats en el dia a dia.

Un any més ens hem aplegat en aquesta plaça Roja. Una plaça nova però amb molta història. Disseny que integra i que acull. Una plaça florida pel treball de moltes mans. Un espai ple de colors i de llum. De cara a fora tot ha començat amb una cercavila que La Cremallera Teatre ha dinamitzat. Ha estat la crida als veïns a participar d’aquesta trobada, a ser presents al carrer. Música que convocava a la festa.

Abans, ben d’hora ben d’hora, ens hem trobat entre somriures i una mica de son, un bon grapat de gent per començar a preparar el material, les carpes, els cartells, les pancartes…

I com tot es mou, la màgia, els gegants, els castellers, la cultura popular d’aquí i de lluny, els artesans, moltes entitats preocupades per fer un món millor, serveis… junts han omplert el matí d’il·lusió, rialles i sons. Així ha estat, amb danses i cants de Geòrgia –Georgiano-, de Colòmbia –Sentimiento Cimarrón-, de l’Índia –Blue Moon, la percussió d’O’Barullo de l’Orfeó Badaloní, els Castellers de Badalona i Mollet, la màgia de Sergi Ayet o la del xanquer Antonio Castillo, la il·lusió dels clowns de Cia Filigranes o els balls dels gegants de Sant Jaume i la Faràndula de Badalona; tots han omplert de color el matí a la plaça. El resultat ha estat engrescador.

Com cada any és un moment de convivència festiva, multicolor, multicultural… és un bon moment per deixar enrere discursos de por, d’individualismes… és el millor moment per compartir somriures, compartir vida.

Els participants: Amics de la Gent Gran, ANC-Assemblea Nacional Catalana, ASAUPAM, Associació cultural Alcalde Xifré, Associació cultural L’Independent, Associació Ponts per la Pau, Ateneu cooperatiu Barcelonès nord, AVV del Centre, AVV Maresme/vocalia de la dona, Biblioteca Sant Roc, CAP ABS 5 Sant Roc, Casal de Gent Gran Sant Roc, Casal dels infants-Acció social als barris, CEHDA-Associació per al desenvolupament cultural, ambiental i humà, Centre islàmic Camí de la Pau, Centres residencials IMSP, Club d’Amics dels Estels Mira Mira, Club de bitlles catalanes Les Termites, Col·legi Lestonnac, Cooperativa Conreu Sereny, Dones en Moviment, Dones i barri en xarxa, Equipament Cívic Sant Roc, Esabar Saharaui-Badalona cooperació, FASFI-Fundación Ayuda Solidaria Hijas de Jesús, Fundació Ateneu Sant Roc (Aula oberta, Centre obert infantil, Centre obert Joves, Club dels dijous, Comerç Just, Espai familiar Elna, Esplai Borinot, Formació de dones Laila, Grup de Dones, La Ludoteca, Medi ambient, Puntaires), Fundació Acollida i Esperança-Can Banús, Fundació Badalona Capaç, Fundació Benallar, Fundació Carles Blach, Fundació Pere Closa, Grup de solidaritat És l’hora, ICI-Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, IMPO Ajuntament de Badalona, Les Bruixes amb FISC, Òmnium Badalona, Orfeó Badaloní, Parròquia Sant Roc, Plataforma Sant Roc som Badalona, SBAS 6-Serveis bàsics d’atenció social districte 6, Stop Mare Mortum, Talentis-La emoción de aprender, TDAH Badalona, Fran Carnenero, Antònia Manils, Franc Seira, Víctor Cunillera, Cristina Garrigós, Mar Fumadó, Dolors Just, José Antonio Gómez, Pedro Manceras, Lívia Garreta, La Cremallera Teatre, Gegants de Sant Jaume, Colla de geganters Faràndula de Badalona, Blue Moon Dansa, Danses Georgiano, Sentimiento Cimarrón, O’Barullo, Sergi Ayet, Antonio Castillo, Clowns Cia Filigranes, Castellers de Badalona i Castellers de Mollet.

Amb la col·laboració de: Fundació La Roda d’Accions Culturals i del lleure, Ambulàcies Grup La Pau, Ajuntament de Badalona i Generalitat de Catalunya-Departament de Treball, Afers Socials i Famílies-Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.

>>Folletó

7 de maig de 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Més notícies: