30/10/2018

Fòrum d’arpilleres de Catalunya 2018

Forum5 1

Badalona, 27 d’octubre de 2018 • El Fòrum d’arpilleres de Catalunya, organitzat per la Fundación Ateneu Sant Roc i Conflict Textiles, es planteja com una oportunitat per a compartir tècniques utilitzades, reflexionar sobre temàtiques motivadores, i intercanviar noves maneres de difusió i promoció de les arpilleres com a element cohesionador, que permeten donar veu a les persones sense veu.


Aquest dissabte, cinquanta persones de grups sorgits durant els darrers deu anys a Barcelona, Sant Vicenç dels Horts, Palau-solità i Plegamans, Sabadell i Badalona, s’han concentrat a la Fundació Ateneu Sant Roc per a compartir una jornada de treball i reflexió entorn de les arpilleres, aquestes peces tèxtils d’origen xilè, transmissores de sentiments, emocions i denúncia.

El Fòrum de les Arpilleres de Catalunya 2018 va començar amb una xerrada de la Roberta Bacic, investigadora en temes relacionats amb els Drets humans i fundadora de Conflict Textiles, que va parlar de les arpilleres com a element cohesionador tant en l’àmbit local en les relacions entre els membres de cada grup i amb les seves organitzacions, com també en l’àmbit internacional.

Després de la presentació dels set grups participants es va fer una dinàmica de reflexió i intercanvi de coneixements sobre les tècniques utilitzades, noves maneres de difusió i promoció, així com descobrir la importància d’estar connectats i crear ponts de treball. També es va parlar sobre les temàtiques motivadores sovint entorn de la dona en l’àmbit de les emocions i la denúncia, i de valors a l’escola on la Comunitat educativa de valors de Palau-solità de Plegamans, treballa amb els infants a través de les arpilleres.

A la tarda, entorn d’una gran taula plena de robes, agulles i fils, es va crear un ambient acollidor i de conversa mentre les participants feien una representació de si mateixes en roba. Finalment tothom va expressar amb una paraula la seva experiència d’aquest dia tan intens.

30 d’octubre de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Més notícies: