11/03/2018

Ipharadisi amb la Michèle Alderete

La jornada de formació del Cor de l’Ateneu, enguany ha tornat a comptar amb el saber fer de la Michèle Alderete.

De nou el seu talent en la direcció de cors ens ha guiat al llarg d’aquest matí de març. No importa que siguem uns aficionats al cant coral, ens ha tractat com a professionals i ha expremut al màxim les nostres capacitats, per mostrar-nos que la música és més que un conjunt de notes.

Per a ella una cançó ha de sonar des de la primera nota i quan ella diu “sonar” vol dir que el públic vulgui cantar allò que està escoltant.

La jornada ha començat amb la preparació del cos. L’escalfament s’ha iniciat amb estiraments de braços, espatlles, esquena… Després ens hem picat tot el cos, com si fossim “King Kong”. Per acabar amb un massatge facial i el moviment de llengua. Ja estàvem preparats per apredre els ritmes. Què difícil no equivocar-s’hi! Però no li digueu a ningú!

Segons la Michèle el treball del cor, a partir d’aquest moment, és tenir una atenció espectant i avançar-se a les indicacions de la direcció, perquè ja ens coneixem i hem de saber què toca per arribar al “paraíso”. Ipharadisi és la cançó tradicional sudafricana que hem après avui a quatre veus. Combinar la respiració, el ritme, les veus i l’esperança que transmet aquesta composició ha estat una sensació de felicitat que volem compartir.

La segona part de la formació s’ha centrat en una cançó del nostre repertori. L’assessorament de la Michèle s’ha dirigit a donar-nos les indicacions necessàries per ajudar-nos a perfeccionar la tècnica vocal i interpretativa que exigeix la melodia del “bolero” de ritmes caribenys. Quizás, quizás, quizás hem incorporat al nostre cor una part de les experiències viscudes avui; però segur que, “cuándo, cómo y dónde” ens trobem amb la música, pensarem en la Michèle Alderete.

11 de març de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Més notícies: