14/03/2018

Les eines educatives al voltant del joc

3 7

Jugant ens divertim, juguem amb la intencionalitat de passar-ho bé,  el joc és tot un plaer i al seu darrera hi trobem un univers de potencialitats educatives. Juguem i aprenem, i mentre ho fem anem ampliant les bases del nostre desenvolupament emocional, social, cognitiu i motriu.

Ens iniciem al joc des de ben menuts, amb el joc funcional, des del propi cos, arrossegant-nos, fent tentines, llençant objectes, coordinant moviments i aprenent el món que ens envolta.

Una mica més endavant, cap els 2 anys ens espera l’etapa del joc simbòlic, on la imaginació i la creativitat són els grans aliats i així anem entrant en el joc de regles, en el que ens hem d’organitzar per aconseguir metes. Desenvolupem la socialització, creem vincles, treballem l’empatia, l’acceptació  de les normes, promovem l’esperit crític i la capacitat de resoldre problemes.

Amb la pràctica dels jocs de taula fomentem valors i aprenentatges de tot tipus, lingüístic, matemàtic, experimental i social. Aprenem a acceptar diferents punts de vista i a creure en les pròpies capacitats per superar reptes. El joc ens ajuda també a conviure amb l’atzar, a interioritzar que no tot sempre depèn de nosaltres mateixos i, en conseqüència, a gestionar la frustració.

Noves fitxes tècniques dels jocs de taula de La Ludoteca

El joc  és un espai de diversió i de plaer, i alhora un recurs educatiu amb el que poder treballar uns determinats objectius. En aquest sentit us volem fer saber que des de La Ludoteca estem iniciant la realització d’unes fitxes tècniques dels jocs de taula en les que hi trobareu diferents apartats que ens facilitaran la tasca d’escollir el joc més adient per treballar determinats objectius que ens hem plantejat:

  • continguts de diferents àmbits relacionats amb el joc
  • informació general
  • descripció
  • comentaris/suggeriments

La idea de fer aquesta fitxa va sorgir arrel de voler donar més sortida als diferents jocs de taula que hi ha a la ludoteca i així els diferents projectes de l’Ateneu poguessin treure’n el màxim profit.

“Tots els aprenentatges més importants de la vida es fan jugant”

Francesco Tonucci

14 de març de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Més notícies: