14/09/2020

L’Independent • Omnium cultural celebra a Badalona l’11 de setembre reivindicant la cohesió social amb entitats de barris

premsa Lindependent

L’entitat cultural, junt amb la Fundació Salut Alta, el casal dels infants del raval a Badalona i la Fundació Ateneu de Sant Roc emmarquen la diada en la lluita contra les desigualtats i en la construcció d’un sol poble


Redacció • 11/09/20 (veure a L’Independent) 

Omnium Cultural fa la seva celebració de l’11 de setembre en la seva clau tradicional: llengua, cultura i país, a la qual ha afegit el seu treball en favor de la cohesió social. Tradicionalment també feia la seva conferència institucional d’acord amb l’ajuntament de la ciutat. Aquest any, tot i les circumstàncies especials per motius de salut, l’organisme cultural ha volgut fer el seu acte solemne acompanyada per diverses entitats socials i de barri de Badalona.

El lema de l’acte de 2020 és Lliures de desigualtats. Entitats com Fundació Salut Alta, el casal dels infants del Raval de Badalona i la Fundació Ateneu de Sant Roc han participat en l’acte institucional junt amb Omnium.

Jordi Ballesteros, president d’Omnium al Barcelonès nord ha indicat, en un vídeo rodat al respecte, que «aprofitem la celebració de la Diada per parlar de cohesió social és bàsicament perquè la llibertat no l’entenem sense igualtat d’oportunitats per a tothom». En aquest sentit ha emmarcat també la celebració de la diada amb empoderar la gent, els individus han de tenir l’oportunitat de viure plenament, individualment i en comunicat, segons Ballesteros.

Per la seva banda, Maria Nadeu, de la Fundació Salut Alta, assegura: «parlem de desigualtats quan les persones no poden exercir els drets de la mateixa manera, no tenen accés als recursos de la mateixa manera».

Al seu torn, Maria Ledesma, del casal dels infants del Raval de Badalona, «per nosaltres la desigualtat és que no es garanteixin els drets bàsics i universals tant de la infància com de les persones, que no es garanteix el dret a l’educació universal, a l’habitatge digne, el dret al joc o a l’alimentació i la higiene».

Pilar López, de la Fundació Ateneu de Sant Roc, afirma també: «Per a nosaltres la cohesió social és que la gent se senti vinculada a un territori, se’l faci seu que conegui l’altra, que comparteixi la vida i que no estigui separat ni per religió, ni per origen , ni cultura ni situació econòmica». 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Més notícies: