02/06/2020

Missatges de desconfinament #ateneuacasa • El projecte Antena

Des de fa un temps, el CO Joves de l’Ateneu porta a terme un projecte anomenat Antena, un espai d’orientació acadèmica. El Jordi Silvestre, voluntari del projecte, és qui dinamitza aquest recurs i ens explica com va sorgir el projecte:

“La necessitat de l’Antena neix de les moltes converses amb els i les joves sobre les seves inquietuds, problemes escolars, etc, que sovint es traduïa en una manca de motivació cap els estudis. Es va creure oportú intentar donar un sentit, trobar una finalitat a aquest temps i esforç que havien de realitzar, animar-los a trobar l’empenta per superar aquestes dificultats i a buscar, a traves de la formació, la possibilitat d’un futur millor per ells i les seves famílies. Es tracta d’oferir-los suport en la recerca del seu projecte vital, primer ajudant-los a escollir l’ensenyament adient a les seves aspiracions i condicions i, a la vegada, informant-los de les diferents professions relacionades amb aquests estudis.”

Aquest curs, participen al grup onze joves de segon de batxillerat, joves acabant cicles formatius i d’altres que es plantegen una reorientació de la seva trajectòria d’estudis. Des de l’Ateneu, en coordinació amb la Maite Doñágueda, educadora del projecte de Joves, van començar l’acompanyament a nivell individual i grupal, de cara a fer front a moments com la selectivitat o treballar l’autoconeixement de les pròpies capacitats i motivacions. Arran de la situació de confinament, aquest procés entès des del contacte proper, ha suposat tot un repte.

“Ens hem trobat amb la necessitat d’acompanyar un moment vital significatiu des de la distància física. Un moment que enteníem com un camí progressiu per assentar idees, analitzar competències, conèixer la professió escollida i l’esforç a invertir, escoltar els dubtes i els neguits… s’ha traslladat a un context d’incertesa. Però hem trobat la manera de fer-li front, i tant que l’hem trobat! Enviant informes detallats dels estudis, fent videotrucades, transmetent il·lusió… per tal de mantenir la nostra presència propera i encoratjadora.”

Desitgem que trobin el seu somni i la seva vocació i que s’esforcin per tenir el millor futur possible. Això, en aquests moments, és un signe d’esperança que ens transmet empenta i optimisme.

2 de juny de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Més notícies: