09/04/2016

La Nit solidària en suport de mares i nadons

nitsolidaria4

El passat divendres 8 d’abril vam dedicar la Nit solidària a la situació de les persones en demanda d’asil a Grècia. Persones procedents de Síria, Irak o Afganistan que fugint de la guerra i de la violència busquen un present en pau i un futur millor per als seus.

nitsolidaria5

Per fer-ho, les voluntàries Marta Vàzquez, Valèria Macías, Alexandra Popartan i Maria Sabiote ens van explicar la seva experiència als camps de refugiats de Grècia. Concretament, la Marta ens va descriure la seva feina al camp Eko del nord de Grècia, a la vora d’Idomeni, on moltes persones refugiades esperen que s’obri la frontera cap a Europa. La Marta va treballar amb un projecte de mares i nadons, que es desenvolupa en la precarietat del camp.

D’altra banda, la Valèria, l’Alexandra i la Maria ens van fer partíceps de la seva experiència com a voluntàries al camp de refugiats del port del Pireu, a Atenes. En aquest port viuen unes 5.000 persones en les pitjors condicions: sense aigua corrent ni les mínimes condicions sanitàries. Les voluntàries van donar un cop de mà al Comité de Solidaritat que gent d’Atenes i d’altres indrets han organitzat per donar una mínima resposta organitzada a aquesta emergència humanitària.

L’Ateneu Sant Roc ens volem solidaritzar amb aquestes persones. Defensem el dret d’asil, l’apertura de fronteres i l’acollida solidària de totes aquelles persones que fugen de la violència. Alhora, gràcies a la participació de més de 120 persones, amb els diners recaptats donarem suport a la iniciativa de Nurtur project iternational en suport a les mares i nadons“.

nitsolidaria1

>Més informació de la situació en l’article: http://fundacioateneusantroc.org//voluntarias-espanolas-en-grecia-nunca-esperamos-encontrarnos-una-situacion-asi-en-suelo-europeo/

9 d’abril de 2016

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Más noticias