14/01/2019

Un cafè compartit: “Sense esforç no hi ha recompensa”

El grup de Joves del Centre Obert Joves hem dedicat una estona de la tarda a fer un cafè ben especial, un Cafè Compartit amb l’Andrea i la Nafeesa. Elles són dues joves vinculades a l’Ateneu Sant Roc, que han vingut a explicar-nos les seves experiències en l’àmbit dels estudis i del món laboral.

Des de l’equip de Joves hem volgut recuperar el format de les Experiències d’Èxit, fent èmfasi en les estratègies personals que les joves han desenvolupat en la presa de decisions sobre el seu futur o en les possibles dificultats a què han hagut de fer front.

Al voltant d’una acollidora taula amb té, sucs i pastes s’ha desenvolupat una xerrada molt amena. El grup de joves han plantejat les preguntes que havien preparat. “Com va ser la teva primera feina?” “Com et senties quan feies batxillerat? Creus que ha valgut la pena?” Amb aquestes i altres qüestions que han anat sorgint s’ha generat un debat sincer i confiat en el qual els i les joves han trobat respostes i s’han sentit acompanyats i acompanyades en el procés formatiu que viuen actualment.

La Nafeesa, després de fer el batxillerat, va estudiar el Cicle Formatiu de Grau Superior de Patronatge i Moda. Ara, espera el curs vinent per tal d’aconseguir una plaça d’estudis superiors i aprofita aquest any per continuar formant-se en altres àmbits. L’Andrea va estudiar Dinamització Sociocultural i està realitzant les pràctiques de monitora; així mateix, ja ha tingut les seves primeres experiències en el món del treball.

Amb una actitud que transmetia empenta i optimisme, han compartit alguns dels aprenentatges que han fet aquests últims anys. Ens han parlat de la importància de no perdre el ritme, de mantenir la formació continuada. “Mai és suficient, vols més”, ens deia la Nafeesa. Hem reflexionat entorn la importància de l’esforç; com expressava l’Andrea: “Et sents satisfeta de tu mateixa”.

Arrel de la reflexió sobre la importància de realitzar un bon aprenentatge als cicles formatius, vam tractar alguns dels dubtes que tenien els i les joves sobre el món laboral. “És diferent a estudiar. Has d’acceptar als companys. Has de seguir el que diuen a la feina” “A les empreses valoren que siguis tu mateixa”. El treball en equip, les competències, l’entrevista de feina i la importància de conèixer la llengua són alguns dels punts al voltant dels quals ha girat el debat.

Volíem saber què han après i sentit el grup de Joves durant aquesta estona compartida, així que els hi hem proposat expressar en una paraula què els hi havia semblat.

“Coneixement” “engrescador” “m’ha fet pensar” “inspirador” “motivador” són algunes de les conclusions que han extret. I entre totes elles una molt important: “Sense esforç no hi ha recompensa”, que va esdevenir una mena de lema que resumeix molt bé aquest cafè compartit i que esperem que els i les joves assumeixin com a pròpia.

Moltes gràcies a la Nafeesa i a l’Andrea pel seu testimoni i als i les joves per aquesta estona de compartir vida i experiència! Que continuïn amb empenta el seu camí!

14 de gener de 2019

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Más noticias