25/11/2024

Alella acull les Dones disruptives

2024 disruptives alella 2

Quan a la Comissió de Cooperació internacional de l’Ajuntament d’Alella va arribar l’existència del moviment de les Arpilleristes via el treball que s’estava fent a l’Ateneu de Sant Roc en aquest línia, vam tenir clar que no podíem deixar de conèixer-ne més.

Tan bon punt ens vam posar en contacte amb l’Ateneu, les Arpilleristes es van brindar a ensenyar-nos les seves obres i a explicar-nos tota la ideologia de reivindicació, lluita, cooperació, sororitat i esperança que amagaven aquelles robes cosides que tant ens increpaven.

Primer va sorgir un article part a la Revista Alella de gran difusió i ascendència al poble on s’argumentaven els motius que feien aquest moviment rellevant i d’interès general per a la reflexió.

La Regidoria d’Equitat i feminismes es va interessar per a temàtica i va sol·licitar fer coincidir l’exposició que la Regidoria de Cooperació havia compromès amb l’Ateneu per fer-la coincidir amb la setmana del 25 N, dia en contra de la violència de gènere.

Així doncs, la Fundació Ateneu Sant Roc, va cedir amablement, l’exposició darpilleres de “Dones disruptives” que es va instal·lar a Can Lleonard, casa de cultura del poble on diàriament hi passen centenars de persones.

El 17 d’octubre, dins de les activitats de Mirades al món (Jornades de Cooperació internacional 2024) les Arpilleristes de l’Ateneu van fer una xerrada introductòria a l’exposició en la que van transmetre amb cos i ànima el que s’exposava fora de la sala. La sorpresa, interès i agraïment de les persones assistents van fer que el boca a boca despertés curiositat per l’exposició que s’anava explicant d’unes persones a les altres.

El 22 de novembre, a les 18.00 h https://alella.cat/25N  es va posar la cirereta de tot el procés i les Arpilleristes ens van oferir l’oportunitat de realitzar un taller on cadascuna de les persones assistents vam viure en pròpia pell el procés d’elaboració d’una mini arpillera on representar una dona que pel motiu que fos hagués causat impacte en les vides de cadascú.

Per motius de l’habitual descoordinació d’agendes del municipi, no vam ser tanta gent com l’esperada però el resultat i la implicació de tothom van ser més que satisfactoris si fem cas dels comentaris del que s’havia remogut en els sentiments i consciències dels que érem allí i de les emocions transmeses a l’hora de compartir el significat de cada arpillera.

Des de la població d’Alella, no podem més que donar les gràcies a l’Ateneu de Sant Roc i a les seves arpilleristes per la tasca que segueixen fent i per haver compartit de forma altruista, la reflexió i els valors que cada dia ens posen de manifest en la seva pràctica.

Gràcies per haver-nos apropat a Sant Roc, i fer-nos adonar que tenim tant per aprendre.

Anna Ibarz · Comissió de Cooperació internacional de l’Ajuntament d’Alella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Més notícies: