09/10/2017

Arpilleres en acció: Refugiats

refugiats0

Cada dia les noticies ens aclaparen amb informacions, esdeveniments, dades que ens encongeixen i que al dia següent ja han passat a segon pla i ja en tenim de noves, tant o més dures, que es dipositen com sediments sobre les anteriors.

El món està ple de camps de refugiats que han hagut de deixar els seus països per motius molt diferents: polítics, fam, ocupacions, guerres… Altres estan en trànsit, esperant trobar una terra acollidora.

Les dones de l’Ateneu des de la seva sensibilitat pel tema i des de la seva gran capacitat d’explicar històries cosides ens mostren històries colpidores, arpilleres que denuncien situacions en diversos llocs del món, sense distincions.

Divendres, 6/10/2017, ens van presentar una mostra, conjuntament amb 4 arpilleres significatives mundialment d’altres lluites (desapareguts, travesses pel desert, ocupacions…), aquestes arpilleres van viatjar de la mà de la Roberta Bacic, dona compromesa en aquest treball per la pau i per la memòria històrica, pel no oblit. De l’Esther Vital que ha vingut des de Brasil per narrar la història que cusen  les dones que denuncien la vulneració dels Drets Humans a les represses de Brasil , d’altres més properes de Sabadell però que també pateixen situacions d’injustícia i dolor.

L’exposició Arpilleres en acció: Refugiats és una mostra de la reflexió, de la interpretació de fets durs, feta en un llenguatge fàcilment entenedor i tendre que ens arriba directament, que ens emociona, ens deixa despullats de raons, ens interpel·la i espera la nostra resposta.

Un acte molt emotiu compartit per les arpilleristes Anita, Antonia, Encarna, Justa, Loli, Manoli, Mercè, Mònica, Paqui i Pilar, amb la col·laboració de Coloma Lleal que va llegir un poema entranyable i punyent, Albert de Proactiva Open Arms que ens va informar de la crítica situació actual a la Mediterrània,  i la Maria i en Manel que van tancar l’acte càlidament.

>>Catàleg Arpilleres en acció, REFUGIATS

>>Guia didàctica ENQUESTA ALUMNES

>>Guia didàctica EDUCADORS

 

9 d’octubre de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Més notícies: