02/03/2017

Després de les onades, realitat i denúncia

onades10

Retoladors, fotografies i dues motxilles.
Una tenda de campanya, fils i una pilota.
Dibuixos, retalls de roba i un tancat de filferro.

Diferents elements que semblen inconnexos però que al saló de l’Ateneu ens conviden a reflexionar sobre la situació dels refugiats al món.

Després de les onades és una exposició que vol fer VIURE, VEURE i CREAR posant-nos en la pell de tants infants, joves i adults que es veuen abocats a sortir de casa fugint de la guerra, de la fam, de la por per iniciar un llarg camí. Un cami que els acaba portant a un camp de refugiats, a una frontera tancada amb filats, a un país que els estigmatitza en comptes d’acollir-lo. Gent que viu immersa en onades que mai arriben a bon port.

Us convidem a passejar per l’exposició, a deixar-vos emportar per la indignació, el dolor, la por… A ser testimonis d’una realitat que ens arriba, com les onades, fins a la nostra platja.

Interaccions individuals i dels grups

Grups de dins i fora de l’Ateneu s’han indignat i solidaritzat de maneres diferents, com els joves que han pintat quadres i s’han manifestat a Sant Adrià, els nens i nenes del Centre obert infantil que han elaborat polseres i les faran arribar a infants refugiats a Grècia, les dones dels tallers d’arpilleres i l’Espai familiar Elna que han cosit personatges de roba tot posant-se a la pell dels malaurats protagonistas o tots els grups de secundària de l’escola Lestonnac que han fet les seves aportacions escrites. També cal destacar que per Nadal, l’acollida a Lesbos, va ser el tema introductori al pesebre vivent, els joves van fer un pessebre i la Coloma Lleal va escriure un emotiu poema.

2 de març de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Més notícies: