27/03/2023

Dones de Sant Roc, històries de vida. El grup d’arpilleres a la UAB

2023sant roc divers uab7

El 9 de març de 2023, amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, la Fundació va portar per primera vegada les arpilleres a la Universitat Autònoma de Barcelona. Les arpilleres de la col·lecció “Sant Roc, un barri divers”, s’exposen fins a l’11 d’abril a la sala Tarotdequinze a la Facultat de Filosofia i Lletres.

L’acte d’inauguració va començar amb la presentació de la Degana de la Facultat, Margarida Freixas, que va parlar de la importància de conèixer vivències com les de les arpilleristes al context universitari. A continuació l’Anna Vicente, presidenta de l’Ateneu Sant Roc va agrair l’acollida, seguida de les arpilleristes que van presentar les seves obres, explicant el que havien significat per cada una i com les obres es relacionen amb la manera en què viuen el barri de Sant Roc. Per acabar, el professor Daniel Ortega i Raquel Yafari van establir un diàleg sobre la perspectiva de gènere a l’àmbit cultural i educatiu.

El divendres 17 de març, a més, el grup d’arpilleres va participar en el primer festival de filosofia amb perspectiva de gènere celebrat a la mateixa Facultat, la Festa de la Dionisíaca. En aquesta ocasió, les arpilleristes van parlar de com les arpilleres són una eina de memòria tèxtil i, així mateix, de denúncia política i reivindicació dels drets fonamentals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Més notícies: