30/04/2023

Dones disruptives a Irlanda del Nord

2023 irlanda disruptives19

L’exposició Dones disruptives ha viatjat íntegrament a d’Irlanda del Nord i s’exposa en els llocs més emblemàtics de l’ambit acadèmic, històric i cultural nord-irlandès: Flowerfield Arts Center (Portstewart), Biblioteca del campus Magee · Universitat de l’Ulster (Derry) i The Troubles and Beyond en el Museu de l’Ulster (Belfast).

El 2018, amb molta il·lusió, la Mònica Moro plantejava un nou repte en el grup d’arpilleres: Parlem de dones.

Com sempre els principis van ser força complicats, molt per a investigar i molt per a descobrir, perquè sovint, només en coneixíem el nom de la protagonista. És quan es generen aquests moments d’inseguretat, de caminar de puntetes amb indecisió, de qüestionar capacitats, de crisis creatives… però un cop escollits els darrers pedaços de roba, després de les últimes puntades i abocades totes les emocions, en veure el resultat, ens sentim molt orgulloses.

Aquesta exposició, des dels inicis, va néixer per a qüestionar-nos i per a qüestionar en clau de gènere, per e destacar la rellevància de dones referents i a l’hora, per animar a descobrir dones del nostre entorn més proper que des de la quotidianitat, treballen per un món millor.

Una exposició amb la col·laboració de Conflict Textiles per visibilitzar dones valentes que han traspassat els límits de les expectatives socials, dones que han trencat motlles, que han desafiat i denunciat la violència i les violacions dels drets humans, dones que han treballat per la justícia i l’equitat.

Del 25 al 29 d’abril, les arpilleristes Manoli García i Pilar López han viatjat a Irlanda del Nord per a dinamitzar diferents activitats amb relació a l’exposició. Amb una molt bona acollida, la Roberta Bacic i les representants de cada centre cultural, han expressat el seu reconeixement a la feina duta a terme pel grup d’arpilleres de Sant Roc.

A través de dos tallers i una visita guiada la Manoli i la Pilar han donat a conèixer les arpilleres com a eina d’intervenció comunitària i de transformació de l’entorn, animant els participants a la reflexió i a incorporar les arpilleres a les seves activitats.

Tal com diu la Pilar, “les llargues distàncies recorregudes amb avió, bus i tren han valgut la pena per tal de portar l’Ateneu i les arpilleres fora de les nostres fronteres”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Més notícies: