30/05/2022

Sol, fa nits de festa: amor, pau i llibertat

2022solfanitsdefesta 0

“Vola pensament”, així començava l’última cançó del concert del passat 27 de maig del Cor de l’Ateneu Sant Roc. “Va pensiero” és el títol del cant dels esclaus de Nabucco (G. Verdi) que ens convida a sumar-nos a tots aquells que al llarg de la història han patit exili i creure que la música pot infondre coratge al patiment.

El concert Sol, Fa nits de festa volia transmetre emocions però alhora reflexionar sobre temes universals de la humanitat. Per això, el concert va intercalar música i poesia i el programa es va organitzar en dos blocs.

Un primer bloc dedicat a l’amor, amb els Nocturns de Mozart i una selecció de “boleros”. L’amor, sentiment que volem experimentar al llarg de la vida i que ens aporta tantes alegries però també tantes angoixes. L’enyorança de la persona estimada, la seva pèrdua o el desengany inunden el “cor” al igual que la passió i el desig. I, així, la música va fluir i va impregnar l’ànima dels assistents, per veure’ns reflectits en el mirall dels records.

El segon bloc del concert es va centrar en dos desitjos universals: la llibertat i la pau. La capacitat d’escollir, de no estar sotmès a cap autoritat o poder és com diu Cervantes: “Uno de los más preciosos dones que a los Hombres dieron los Cielos; con ella no pueden igualarse los tesoros que encierra la tierra, ni el mar encubre; por la libertad [···] se puede y se debe aventurar la vida”, per això continuem cantant a la llibertat desitjada i sempre anhelada. Per acabar el concert, el cor va interpretar tres cançons dedicades a la pau. Cançons emblemàtiques en contra de qualsevol tipus de violència i que continuen plenament vigents. Perquè hem de continuar “imaginant” un món en pau, “donant-nos la pau” i vivint allà on hem decidit, sense cap tipus d’imposició.

Gràcies al Cor de l’Ateneu per fer-nos somiar que la fraternitat és possible i que un món millor està a l’abast de tothom. Potser la música i la paraula són un bon camí per afegir-nos a aquest desig.

Finalment, agrair a l’Ateneu Sant Roc l’organització d’aquest últim acte de les festes de maig i, a tots els membres del Cor, el seu compromís i entusiasme.

Gràcies, Marta i Maria, per la vostra implicació i dedicació.

2 respostes a “Sol, fa nits de festa: amor, pau i llibertat”

 1. Olga Vicente Morales ha dit:

  Algunes no vam poder ser-hi però vam fer un seguiment d’aprop. Des de la distància vam vibrar i vam rebre tot l’escalf del COR.
  Estic encantada de poder compartir amb vosaltres les nostres veus.
  Cal agrair el treball de les nostres dues directores que ens fan crèixer com a cantaires, l’acolliment de l’Ateneu i el seguiment del nostre públic.
  De tot cor, gràcies.

 2. Llúcia Molinos ha dit:

  Un acte molt cuidat i que reflecteix la necessitat de seguir fent i somiar!!! Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Més notícies: