Celebrem l’Aid

Al Marroc, durant les vacances d’estiu, quan era petita anàvem a Dar Mahalma, a la casa de la senyora Mahalma, mestra de costura i treballs manuals.

La mestra ens ensenyava a brodar i cosir Randa, això es fa amb agulla i fil de seda, i a partir d’una mostra anaves aprenent. També ens ensenyava Dars, com les dents de les mànigues que estan fetes així.
Quan vaig venir a Barcelona el meu marit treballava a la confecció, i portava feina de la fàbrica. Jo treballava amb ell, va ser ell qui em va ensenyar a cosir a màquina.

He cosit un matrimoni, dona i home, volia expressar una festa religiosa que a mi m’agrada molt, l’últim dia del ramadà, aid al fetre. Aquesta festa de l’esmorzar és un dia fora de la rutina, de joia on la gent es vesteix de colors, de nou, es posen la roba més bonica. Les dones van a la darrera moda, surten amb aquests vestits de Randa i l’home ha de vestir de blanc, sembla més atractiu.

Les famílies s’ajunten i mengen coses molt bones que es preparen una o dues setmanes abans, hi ha molta feina abans d’aquest dia.