Nadons robats

Lectura de notícies, documentals, la televisió i la ràdio. La història, les històries dels nadons robats ja fa anys que ressonen a la nostra societat. Com a grup d’arpilleristes, n’havíem sentit a parlar però després d’aprofundir en el tema, hem quedat “tocades” per la història.

Des de la postguerra civil (1939) fins ben entrats els anys 90, en alguns hospitals de l’estat espanyol, administracions sanitàries i locals van vendre nadons a famílies del règim i/o adinerades del país, mentre a les mares biològiques se’ls explicava que els seus nadons havien mort.

Sembla increïble que aquestes situacions es perllonguessin durant dècades, i que fins molts anys després no sortissin a la llum.

A l’arpillera hem volgut reflectir la desesperació de les mares, pares, germans que busquen sense trobar resposta; la lluita i la unió de les famílies amb fills desapareguts; el desig de retrobar-se amb ells i desvetllar els culpables.

Amb l’arpillera volem posar en evidència els poders de l’estat que van permetre-ho: hospitals, església, jutges, administració pública… Però sobretot, volem mostrar l’esperit de lluita, de denúncia i de resiliència de les famílies.